Enkelten kaupunki: Los Angeles & Hollywood

Toinen paikka missä viivähdimme pidempään oli siis Los Angeles.. Majoituimme Banana bungalow hostellissa West Hollywoodissa. Paikka sijaitsee ihan uskomattomalla paikalla aivan kuuluisien Hollywood bulevardin ja Sunset Bulevardin alkupäässä. Uskomattomalla siinä mielessä,että vaikka Losissa on pitkä matka joka paikkaan voi tästä kävellä walk of famelle ja sunset bulevardille ihan helposti. Universalille matka oli tästä neljä mailia, Venice beachille ja Santa Monicaan about 10 mailia.

Banana bungalow (5920 Hollywood Boulevard, Los Angeles, CA jos jotain kiinnostaa osoite) oli mielettömän osunut valinta muutoinkin kuin sijainnin puolesta. Täällä oli paljon muitakin nuoria muista maista ja erilaista ohjelmaa (+free beer) melkein joka ilta. Ihan tosi hyvä boogie sekä ilmaiset parkkipaikat, wifi-verkko ja hintaan kuului myös aamupala eli muroja, paahtoleipää ja kahvia. Pyykikoneet ja kuivurit maksaa reilun dollarin per rundi ja saapua tänne voi 24h. Meidän porukassa on 7 henkeä, joten kun nyt hostelli ei ole aivan täynnä saimme neuvoteltua yhden 8 hengen dormin itsellemme. Tämä on hostellielämää parhaillaan!

This is Hollywood

20120120-053555.jpg

Täällä Los Angelesissa on oikeasti ehkä maailman huonoin julkinen liikenne, huomioon ottaen kuinka suuresta kaupungista on kyse. En tiedä mikä on syy, mutta ihmiset käyttää liikkumiseen lähinnä omia autojaan ja mikä parasta, kukin autoilee yksin. Sen takia täällä liikkuminen ilman autoa on aika haastavaa kun välimatkatkin on aika pitkiä.

20120120-053840.jpgMeillä oli vuokra-automme käytössämme, joten pääsimme kurkkimaan esimerkiksi Bel Airin ja Beverly Hillsin asuinalueille. Ostimme tienvarresta ”Star mapin” eli kartan mistä näimme missä kukin julkkis asuu ja kurvailimmekin J. Lon, Elton Johnin, Howard Hughesin ja Angelina Jolien kulmilla. Kävimme myös Playboy-mansionin porteilla, mutta herra Hefner oli ilmeisesti unohtanut vierailumme, sillä portit eivät avautuneet meille. Ymmärtäähän sen, kun alkaahan mies olla jo aika vanha..Huomatkaa kuitenkin vasemman laidan kuvasta Anssin pettynyt ilme.

Kyllä täällä on rahaa käytetty taloihin ja autoihin ihan sillei reilulla kädellä, kuten Aleksi sanoi: ”Suomalaiset lottovoittajat voisivat tulla tänne toteamaan, että ovat edelleen aika köyhiä”

Meidän tekemien havaintojen mukaan paras paikka bongata ja poseerata Hollywood-kyltin kanssa on Deronda Drive. Se mutkittelee ylös vuorelle vastapäätä kylttiä ja tietä voi ajaa niin pitkään kunnes edessä on lukitut portit joka suuntaan.

Universal Studios

20120120-054953.jpgOli mahtavaa päästä viettämään syntymäpäivääni paikkaan, johon pääsemisestä olen pitkään haaveillut eli Universal Studiosille. Elokuvatuotantoyhtiö Universalin Studioiden yhteyteen on pystytetty upea huvipuisto, jossa kaikki laitteet ovat elokuva-aiheisia. Myös itse studioalueelle pääsi kurkkaamaan ohjatun kiertoajelun kyydissä.

Liput puistoon maksoivat about 80$, mutta kyllä oli joka sentin arvoista. Ajankohta eli arkipäivä off-season aikaan oli täydellinen, sillä jonoja ei ollut käytännössä ollenkaan ja ehdimmekin kiertää yhden päivän aikana kaikki laitteet ja esitykset joita on yhteensä noin kymmenkunta.

Esityksissä esiteltiin mm. kuinka sekä perinteisiä että digitaalisia erikoistehosteita tehdään tai elokuvista tuttujen eläinten temppuja. Mukana oli mm. Ace Venturan alkukohtauksesta tuttu valkoinen papukaija.

Laitteet oli aika toisen tyyppisiä kuin missään muualla missä olen käynyt. Laitteissa hyödynnettiin kolmiulotteista kuvaa, äänitehosteita, liikkuvia penkkejä ja eläviä näyttelijöitä. Esimerkiksi Shrekin matkaan kun erehdyttiin lähtemään niin jouduttiin vaarallisiin tilanteisiin, muun muassa vesiputoukseen. Vesiputouksessa tippuessamme niskaan kävi kova ilmavirta ja kun putoaminen loppui roiskahti reilu satsi vettä naamalle ja tuoli heilui ku heinämies mahtavan 3d kuvan tahdissa. Mahtavaa!

Terminaattori-laitteessa tunnelma nousinkattoon kun Iso-Arska jyräytti paikalle prätkällä ja pamautteli haulikolla pari kertaa ruudin käryisesti. Tässä oli puolestaan hyödynnetty 3d-kuvan lisäksi oikeita näyttelijöitä. Huikeita vehkeitä kaiken kaikkiaan!

Myös kurkistus studiolavasteisiin oli mielenkiintoinen. Mielenkiintoista oli myös kun kierroksen aikana näytettiin paitsi lavasteita myös monia erikoistehosteita kuinka ne tehdään käytännössä. Näyttäähän ne paljaalla silmällä paljon kökömmiltä vaikka uskomattomia systeemejä ovatkin. Ajelimme bussilla mm. Täydelliset naiset-sarjasta tutun Wisteria Lanen läpi. Tyttöystäväni mukaan täydellisiä naisia ei näkynyt, koska he ovat edelleen Suomessa, eikä kommentilla viitattu TV-sarjan naisiin…

20120120-045604.jpg

Meikäläinen oli niin innoissaan jo Shrekin ja Spongebobin kanssa poseeraamisesta, että tuskin maltan odottaa kun pääsen viemään muutaman vuoden päästä viimeisen päälle uskomatonta kummityttöäni Vernaa Muumimaailmaan ja Legolandiin.

20120120-050517.jpg

Kannattaako Los Angelesiin tulla?

Aika moni sanoi ennen reissua, että älkää varatko kovin paljon aikaa Losiin, mesta on aika väsynyt. Nyt kun olemme täällä ymmärrän mitä tällä tarkoitettiin. Hollywoodissa, Beverly Hilssissä ja Bel Airissa ei ole läheskään niin paljoa näkemistä kuin luulisi. Kokonaisuudessaan voi sanoa, että kyseessä on vain rikkaiden asuinalue, ei mitään erikoisempaa.

Kaupat, baarit ja kaikki muu on tässä keskeisillä alueillakin aika väsynyttä. Anaheim tai San Francisco vaikka ovat monin verroin pienempiä vaikuttavat monin verroin elävimmältä.

Tippaakaan ei kuitenkaan kaduta, että tultiin tänne Losiin, sillä Opa ja muut en olisi koskaan ymmärtänyt mitä ihmettä te höpötätte, jos en itse olisi päässyt tilannetta toteamaan.
Pikemminkin suorastaan upeaa, että pääsi täällä käymään ja toteamaan, että ihmiset ketkä rakentavat kulissia ammatikseen tekevät työnsä hyvin, sillä mielikuvissahan tämä Hollywood vaikuttaa kovinkin pramealta seudulta.

Kirjoittanut Petri Virta

Maalaispoika kaupungissa. Työkseni muotoilen markkinointia Aava & Bangilla ja jaksan joka päivä innostua digitaalisesta markkinoinnista. Kotoisin Rautalammilta, nykyisin majailen Jyväskylässä.

1 kommentti

  1. Hihii, hienoja kuvia sinusta <3 En malta odottaa et pääsen tonne, jiihuu!

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *