Fiji, paratiisi Tyynellä valtamerellä

20120130-103013.jpg

Pääsimme lopulta Fijille kaksi päivää suunniteltua myöhemmin, matka taittui koneista jylhimmällä (okei, nykyään enää toiseksi suurin) eli Boeingin 747-400 jumbojetillä. Aika iso vispilä. Lentoyhtiö Air Pacific ilmoitti viivästyksen syyksi koneen tekniset ongelmat, mutta osansa saattoi olla myös myrskyllä joka täällä rellesti maanantai-tiistai akselilla eli samoihin aikoihin kun meidänkin piti saapua. Toisaalta sama vaikka lento olisikin ollut ajallaan sillä yksi ruotsalainen poika kertoi, että he olivat saman pari päivää jumissa täällä hostellissa kun Nadi tulvi. Seuraava myrsky on tulossa keskiviikkona eli ehdimme juuri sopivasti alta pois. Kun me olemme olleet täällä on säät olleet mahtavat, yli 30 astetta joka päivä.

Satojen saarien maa

Fiji löytyy kartasta yleensä aivan oikeasta reunasta hieman Australiasta koilliseen. Fiji koostuu yli 300:sta saaresta, joista suuri osa on erittäinkin pieniä. Valuutta täällä on Fijin dollari, joka on noin 0,50€. Paikalliset ovat ihonväriltään mukavan maitosuklaisia, kikkaratukkaisia ja musikaalisia. Rugby on täällä kovin suosittua. Veikkaisin maan elävän hyvin pitkälti turismin varassa. Turisteja riittää ympäri vuoden. Nuoret etenkin Australiasta ja Uusi-Seelannista käyvät täällä paljon lomillaan.

20120130-102943.jpg

Tänä aikana kun me täällä olimme lämpötila oli joka päivä pitkälle yli kolmen kymmenen. Etenkin keskipäivän aikoihin aurinko oli petollisen polttava, aurinkorasvaa piti hinkata joka välissä. Merivesikin about 29 eli lämmintä kun linnunmaito. Nyt tammikuussa täällä eletään sadekautta, mutta meidän kohdalle sattui vain yksi sateinen päivä, sekin lähtöpäivä. Näimme kyllä ukkosta horisontissa parina iltana, mutta kohdalle ei onneksi sattunut.

Maisemat ovat tuttuja muunmuassa leffoista Castaway (alla olevassa kuvassa leffan sivuosassa loistanut Wilson) ja Blue Lagoon. Kävimme muuten uimassa Blue Lagoon leffasta tutussa luolasta. Tunnelin toiseen osaan piti sukeltaa veden alaista onkaloa pitkin, aika kuuli paikka.

20120130-102837.jpg

Helppoa elämää

Kun lähdimme Yasawa-saarille nousimme Denaraun satamassa ison katamaraanialuksen kyytiin. Alus tekee kerran päivässä lenkin satamasta saariryhmän päähän ja takaisin. Aluksesta voit varata majoituksen haluamaasi paikkaan ja resortilta tulevat sitten pienemmällä veneellä hakemaan sinut sinne kun katamaraani sattuu pysähtymään sopivalla huudilla.

20120130-102854.jpg

Resortin vuorokausi hintaan kuuluu kaikki ruuat, jotka ovat tiettynä aikana (yleensä lounas puolilta päivin ja päivällinen seiskan ja kasin välillä) . Rumpu soi kun ruoka-aika on. Monessa paikassa ei muuta ruokaa ole edes saatavilla. Tämä voi tuntua lapselliselta, mutta oikeastaan oli erittäin rentouttavaa kun ei tarvinnut kantaa pienintäkään huolta edes tästä ravitsemis puolesta.
Tämä on hyvä myös siinä mielessä, että aktiviteetit (sukellusreissut ym.) on aikataulutettu siten, että ruoka-aikaan ollaan pöydän ääressä. Minä ainakin tykkäsin tästä järjestelystä.

20120130-103519.jpg

Rahaa ei tarvinnut kantaa mukana, sillä oikeastaan kaiken pystyi laittamaan piikkiin ja maksamaan lähtiessä. Luottokortti käy suurimmalla osalla saarista ja nyt kun Vodafone on rakentanut uutta verkkoa myös puhelin kuuluu melkein joka paikassa. Nettikin on jo aika monessa paikassa käytettävissä maksua vastaan..

Todellinen paratiisi

20120130-103647.jpg

Fiji osottautui kyllä oikeaksi paratiisiksi. Sää suosi erittäin mukavasti, luonto oli upean vehreää niin maanpinnalla kuin sitten merenpohjassakin ja ihmiset ovat todella ystävällisiä ja aitoja. Tämä on vielä sopivan alkukantaista seutua sillei, että meininkiä ei ole riivattu kaikella länsimaisen elämän vitsauksilla ja toisaalta taas sopivan kehittynyttä, että lomailu täällä on miellyttävää.

Kenkiä ja sukkia pidin jalassa vain kerran täällä olomme aikana, kun nousimme vuorelle katsomaan auringon laskua. Paikka oli mitä parhain rentoutumiseen ja leppoisaan chillailuun. Harmi, että Suomesta katsoen tämä on niin pirun kaukana ettei ihan joka viikko viitsi lähteä…

20120130-103704.jpg

One thought on “Fiji, paratiisi Tyynellä valtamerellä

 1. Marketta Virta

  Heippa Pete!
  Tapasin isä Arin viime perjantaina ja häneltä kuulin tästä blogistasi.
  luimme akin kanssa kaikki läpi ja nyt jo odotimme .. milloin tulee seuraava.. Kiitos kun saamme tällä tavalla seurata matkaanne!
  Nauttikaa te lämmöstä niin me palellaan täällä, nyt pakkasta ( klo 19) -28 ja aamuksi ennustettu yli -30!!!!

  Aki on tutkinut Virran sukua ja hauska löydös oli, että viisi sukupolvea taaksepäin on elänyt Petter Wilander( synt.1823)
  hän oli räätäli, siis yrittäjä!
  Olet siis Petterin pojan, pojan, pojan, pojan poika ja yrittäjä itsekin!
  Hyvää matkan jatkoa!

  Marketta ja Aki

  Tässähän on selvä yhteys yrittäjä Petri Virtaan!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry takaisin sivun alkuun