Kaupunkilomakiintiö tuli täyteen Sydneyssä

Tämä on miljoonakaupunki syksyllä. Kastumme aina kun kävelemme keskustaan… Mistä lie tuli biisi mieleeni, vähän noin jos alkuperäistä mukailee… Varmaan tästä Sydneyn sateesta.

Otimme välistopin Australian suurimpaan cityyn eli Sydneyyn. Toisin kuin yleisesti erehdytään luulemaan Sydney ei ole maan pääkaupunki. Olisimme vaihtanut lentoa Sydneyssä joka tapauksessa, joten siitä ei tullut meille ollenkaan lisää hintaa lentoihin vaikka jäimme tänne neljäksi yöksi.

Säät sattui vähän huonot, suurimman osan ajasta satoi vettä. Tänä vuonna Sydneyssä on ollut poikkeuksellisen sateista La Nina-sääilmiöstä johtuen. Oikeastaan ei sillä niin hirveästi väliä, sillä minä ainakin viimeistään nyt tajusin, että kaupunkilomailu ei vaan ole mua varten. Minun mielestä Sydney on vaan yksi iso kaupunki muiden joukossa. Surffauskin jäi sateiden takia haaveeksi..

Onneksi Jussi ja Sussu sekä Cashmirin veijarit ja Sannuli olivat samaan aikaan kaupungissa, kiitos vain hauskasta seurasta.

Mitä tehdä Sydneyssä?

Öö tota.. En minä tiedä. Me käytiin tsekkaa tottakai kaikki perusnähtävyydet, kuten oopperatalo, Harbour Bridge, Hyde Park ja sen viereiset puutarhat missä jättilepakoita ja papukaijoja viiletteli ympäriinsä. Oopperatalo ei näyttänyt sen juurelta katseltuna lähellekkään niin upealta kun oli kuvitellut, mutta kun otimme lautan ja menimme sillä Manly beachille näki sataman, oopperatalon ja koko kaupungin upeasti mereltä päin. Jo pelkästään tämän näkymän takia kannattaa ottaa lautta Manly Beachille, joka on yksi Sydneyn parhaista rannoista. Lautalta katsellessa tajusi kuinka V-A-L-T-A-V-A kaupunki Sydney on.

20120313-151947.jpg

Paddy’s Market (ulkopuolella kylteissä taitaa lukea Market City) oli ihan käymisen arvoinen ja veikeä paikka. Alakerrassa hirmuisen kokoinen basaari mistä löytyi kaikkea aasiasta tuotua kamaa sopuhintaan. Aivan ylimmästä kerroksesta löytyy taas Food Court missä on kymmeniä aasialaisia ruokapaikkoja mistä saa alle kymmenellä dollarilla tosi tukevat satsit safkaa.

Bondi beach lienee yksi maailman kuuluisimpia biitsejä. Ehdimme käydä vain yhdellä rannalla(koska hyviä kelejä oli vain pari päivää ja noille rannoille on keskustasta matkaa 30-60min.) joten valitsimme Bondin sijasta tarkastettavaksi toisen suositun rannan Manlyn beachin, jonne mennään lautalla. lautalta näkee kivasti satamaa ja koko kaupunkia.Manly Beachin edustalla on kiva kauppakatu, jossa on paljon etenkin surffikauppoja. Käytiin muuten syömässä Max Brennerin suklaaravintolassa suklaapizza. Siinä oli siis pizzapohja, suklaakastike ja täytteenä suklaamuroja, vaahtokarkkeja ja banaania. Nam nam!

20120313-151151.jpg

Yövyttiin Wake Up!-hostellissa, joka on aivan kaupungin ytimessä. Siellä infossa oli duunissa suomalainen likka ja hän esimerkiksi neuvoi meitä menemään ison Taranga Zoon sijaan Featherdalen Wildlife parkiin jossa on vain australian eläimiä ja missä pääsee lähelle elukoita. Erinomainen vinkki, sillä paikka oli tosi kiva. Siellä päästiin rapsuttelemaan koaloita ja syöttämään kenguruita. Koala on ehkä maailman suloisin elukka!

20120313-150722.jpg

Käytiin monena aamuna vetäisemässä erinomainen ja edullinen aamiainen läheisessä Firestation kahvilassa ja viimeisenä päivänä kun mentiin sinne lounastaa kertoi kassatäti olleensa jo huolissaan etteikö me tulla enää vikana päivänä ja antoi meille sitten eväät puoleen hintaan. Se ilmeisesti tykkäsi meistä kun höpöteltiin sen kanssa aina mukavia.
Jäipä muuten hyvä mieli, oikeesti!

Ympäri käydään yhteen tullaan

Ekana päivänä Sydneyssä Jarna ilmoitti salaperäisesti kellon ajan, jolloin kaikkien tulisi olla valmiit mysteerisen paikallisoppaan vietäväksi. Minulla ei ainakaan ollut pienintäkään aavistusta mistä on kysymys, mutta yllätys oli iloinen sillä meitä vastassa oli yhteinen ystävämme Pielavedeltä, Heidi.

20120313-151321.jpg

Ympyrän voidaan tietyllä tavalla katsoa sulkeutuneen tähän sillä, Heidi taisi olla tiimiyrityksemme ensimmäinen ulkopuolelta palkattu työntekijä kun hän työskenteli satamaravintolassamme Laivurissa kesällä 2009.

Heidi on ollut nyt muutaman kuukauden töissä täällä ja sattui asumaan aivan hostellimme naapurissa. Yhtenäkin iltana menimme koko lössillä grillaamaan hänen ja kämppistensä luokse. Vesisateesta huolimatta burger king-Tuominen väänti purilaisia koko jengille niinku viimestä päivää. Heidin kämppikset on reilusti häntä vanhempia, mutta hauskoja ja erittäin vieraanvaraisia kekkuleita.

20120313-151437.jpg

Heidin treffaaminen täällä taisi olla iloinen ylläri paitsi meidän jengille myös hänelle itselleen. Näin se vaan elämä kummasti johdattaa.

Kävin puolitoista vuotta sitten Australiassa isosiskoni luona. Ne seudut missä silloin oltiin (Gold Coast, Byron Bay jne.) olivat ainakin minun makuun paljon kivempia kuin Sydney. Onneksi vielä edessä on huikeat pari viikkoa Balilla.:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry takaisin sivun alkuun