Koskenlaskua ison maailman malliin

Kaituna Whitewater Rafting
Kaituna Whitewater Rafting

Monessa paikassa täällä Uudessa-Seelannissa näkee mainostettavan ”whitewater raftingia” ja ”blackwater raftingia”. Whitewater rafting tarkoittaa koskenlaskua normaalisti päivänvalossa, jolloin koski kuohuaa valkoisena ja black water rafting puolestaan samaa hommaa luolissa.

Kuten aiemminkin reissullamme ollaan yritetty etsiä maailman kovimpia mestoja ja kun kuulimme, että Rotoruassa on maailman suurin kumiveneellä laskettava vesiputous ei muuta vaihtoehtoa ollut kuin napata mela kouraan ja iskeä kypärä päähän. Mestan nimi oli Kaituna Cascades.

Normaalisti raftingsettien hinnat näytti vaihtelevan 85-100 NZD:n välillä. Kun varasimme reissun hostellimme kautta saimme sen 75 NZD hintaan eli noin 47€ per nuttu.

20120210-061744.jpg

Kokemus oli ihan mieletön. Veneessä meitä oli kuusi plus opas, joka onneksi oli kaikista vaihtoehdoista juuri se, kenellä oli iso ruuvi vähän löysällä, taatusti kahjoa menoa siis..

Lyhyen orientaation jälkeen hypättiin veneeseen ja annettiin mennä noin tunnin ajan. Matkan varrelle sattui reilu kymmenkunta koskea ja pari vesiputousta, joista suurempi ”big kickass waterfall” oli korkeudeltaan 7 metriä. Joo kyllä se on aika iso..

Kun NJL-koulutusohjelman melontareissulla Vaikkojoella Sinin kanssa sompailimme 1 ja 2 luokan koskia, niin oli nämä vaativuusasteeltaan kaikkein kovinta eli luokkaa 5.

Kuppi nurin

Are we going to flip? Bring it on!!!!

Näin oppaamme huudatti meitä juuri ennen iso putousta. Mehän teimme työtä käskettyä ja nautittiin elämyksestä koko rahan edestä vetämällä isossa putouksessa venee nurin. Ei siis tahallaan todellakaan. Kolmesta porukasta me olimme ainoa kenellä kippo meni katolleen, näytti kuulema aika hurjalta.

Muistan vaan sen, että lähdimme koskeen ja että pudotuksen jälkeen alkoi vettä tulla tupaan joka suunnasta. Hieman aikaa kuohuissa pyörittyäni sain vedettyä katollaan olleen veneen naruista pääni pinnalle veneen alle jääneeseen ilmakuplaan, niinkuin oli neuvottu. Ihmetyksekseni vieressäni olikin Anssin sijasta nyt Taru.. Adrenaliinit oli kyllä aika kohdillaan. Tuntui, että koko rytäkkä kesti ikuisuuden vaikka todellisuudessa tapahtumasarja tapahtui muutamassa kymmenessä sekunnissa.

Sotavammojakin tuli vähän rytäkässä. Mulle tuli poskeen aika pieni ja aristava ruhje, mutta Jarna sai koko nenänsä mustaksi. Se iskeytyi ilmeisesti Aleksin selkään tai veneen reunaan. Oli rajun näköstä kun päästiin pintaan ja Jarnalta tulee vaan verta nenästä..

Mitäpä sitä sen enempää selittämään, kertokoot kuvat omaa kieltään. Ehdottomasti suosittelen tämmöistä reissua, mutta kannattaa katsella semmoinen mesta missä pääsee vetää kunnon putouksen.

20120210-060602.jpg

20120210-060635.jpg

20120210-060711.jpg

20120210-061221.jpg

20120210-061241.jpg

20120210-061312.jpg

20120210-061438.jpg

20120210-061502.jpg

Kirjoittanut Petri Virta

Maalaispoika kaupungissa. Työkseni muotoilen markkinointia Aava & Bangilla ja jaksan joka päivä innostua digitaalisesta markkinoinnista. Kotoisin Rautalammilta, nykyisin majailen Jyväskylässä.

6 kommenttia

  1. Huh, huh. Onneksi äiti tietää näistä vasta jälkeen päin. Mutta silti hirvittää!!!!! Ei kai enää tarvitse ihan kaikkein kauheimpia vaihtoehtoja valita? Hyvä, että olette suurinpiirtein ehjänä.

    1. Ei me tehä pahimpia juttuja, vaan aina pyritään tekee parhaat.;)

  2. Haha ainakin Havulle on tuttua toi lillukkeilla keilaaminen noissa koskissa! Mahtava blogi – tän avulla riittää kyllä motiveissöniä arkeen!

  3. Voi apua missä ootte ollu! Täällä päinkin äidin ilme (Tarun äiti) aika näkemisen arvoinen, kun katseltiin kuvia teidän koskenlaskulta porukalla. Huh huh! 🙂

  4. Poika, ei auttanu nimen vaihto – aaltonen, mikä aaltonen. Joskus sitä miettii, voisiko sitä sanoa onnistuneensa kasvatustehtävässä? Ehkä kannattaa olla hiljaa, ristiä kätensä ja toivoa parasta… 😀
    On teillä ainakin mahtava meininki! Kiitokset Petrille upeasta blogista – hienoa seurata teidän reissuanne.
    PS. Pysykö GoPro kypärässä?

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *