Luopuminen on tärkeä taito

2,5 kuukautta on pitkä aika olla pois kotoa sekä omien töiden parista. Siispä matkaan onkin pitänyt valmistautua huolellisesti. Ennakkovalmistelut ovat aiheuttaneet sen että matka on jo nyt saanut paljon hyvää aikaan ennen alkamistaan.

Siivousta ja luopumista

En jättänyt itselleni asuntoa matkan ajaksi, joten roudasin kaikki kamani vanhempieni luo. Suuri osa tavaroistani on ollut kesästä lähtien muuttolaatikoissa autotallissa. Kovin montaa kertaa en ole käynyt noita laatikoita penkomassa ja hyvin olen silti pärjännyt. Eli olisikohan kertynyt nurkkiin vähän turhaa kamaa?

tämän havainnon innoittamana olenkin nyt yrittänyt siivota, käydä läpi ja harventaa tavaroitani. Periaatteena se, että jos en ole varma tarvitsenko asiaa niin se lentää roskiin. Päinvastoin siis kun ennen. Paljon on tavaraa lähtenyt roskiin ja esimerkiksi vaatteita olen antanut eteenpäin. Luopuminen on tärkeä taito, se tekee aina tilaa jollekin uudelle.

Vastuunjakoa Mortonissa

Kun puolitoista vuotta sitten perustimme ravintolaamme Mortonia sovimme jo alunperin että järjestämme asiat niin, että voimme Jarnan kanssa lähteä tälle matkalle.

Oli erittäin hyvä, että tuo periaatepäätös tehtiin jo silloin jolloin sitä ei ole tarvinnut väännellä ja käännellä enää. Käytännössä se on tarkoittanut sitä, että olemme joutuneet organisoimaan asiat ja jakamaan vastuuta niin ettei ravintolan toiminta mitenkään järky vaikka kaksi kolmesta yrittäjästä on pois. Alkuvaiheessa meidänkin yrityksen toiminta on ollut paljon riippuvainen juuri tietystä henkilöstä, kun jokaisella on ollut omat hommansa. Näiden tehtävien dokumentointi ja kaiken kaikkiaan työntekijöiden mukaan ottaminen jakamaan vastuuta on erittäin positiivinen asia. Ilman reissua en usko että olisimme saaneet piiskattua itseämme tekemään sitä tällä aikataululla..

Omasta korvaamattomuudesta luopuminen on henkisesti oma prosessinsa kuin myös vastuun ja hiljaisen tiedon jakaminen. Mieli on hyvin luottavainen, että Iiro Ninjan ja Tuulan säestyksellä hoitaa homman hyvin.

Morton on syntynyt unelmista, joten uskon rakkaan ravintolamme ymmärtävän myös muiden unelmien tavoittelua.:) Kun näin paljon hyvää on jo tapahtunut ennen reissua maltan tuskin odottaa mitä matka tuo tullessaan!

Kirjoittanut Petri Virta

Maalaispoika kaupungissa. Työkseni muotoilen markkinointia Aava & Bangilla ja jaksan joka päivä innostua digitaalisesta markkinoinnista. Kotoisin Rautalammilta, nykyisin majailen Jyväskylässä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *