Tämän kauemmas kotoa ei oikein pääse

Fijillä alkoi vettä ripeksimään, joten otimme siivet alle ja lensimme alta pois. Fijin oma lentoyhtiö Air Pacific ei vakuuttanut ihan viimeisen päälle, sillä tämä toinenkin lentomme lähti noin tunnin myöhässä.

20120206-140804.jpgNyt olemme siis Uudessa-Seelannissa, jossa vietämme koko helmikuun. Tarkoitus on ajaa kohti etelää tutustuen paikkoihin sekä etelä- että pohjoissaarella. 22. päivä kohtaamme kahden muun Tiimiakatemian maailmalla olevan tiimin Takomon ja Cashmirin tyypit Queenstownissa, mistä olemme vuokranneet talon vajaaksi viikoksi koko porukalle.

Täällä seuraamme liittyy muutamaksi viikoksi myös Jannen tyttöystävä Henna.

Hauskaa kun lähipiiristä ja kavereista löytyy niin monta samanhenkistä tyyppiä, jotka ovat käyneet täällä ja siksi osanneet antaa huippuhyviä vinkkejä, mitkä voisi olla ne mestat mitkä meitä kiinnostaisi. Tosiaan, oikeastaan tämän kauemmas kotoa on aika vaikea päästä..

Auckland – maan suurin city

Lentomme tömähti tonttiin Aucklandissa, joka on tosiaan Uuden-Seelannin suurin kaupunki. Aucklandissa majailee noin 1,5 miljoona kiwiä (kuten paikallisia täällä kutsutaan), joka on noin kolmasosa koko maan ihmismäärästä.

20120206-140629.jpg

Päätimme jäädä tänne muutamaksi päiväksi, että saamme Hennan samaan matkaan. Majoituimme kolmeksi yöksi aivan ydinkeskustassa sijainneeseen ”Surf ’n’ snow”-hostelliin. Yöstä maksoimme opiskelija-alennuksella (joka oli niinkin suuri kuin dollari per yö) 25 Uuden-Seelannin dollaria (NZD). Hostelli oli aika perus backpacker setti. Ei mikään erityisen hyvä, muttei kovin huonokaan. Asiansa ajoi hyvin, sillä uni maistui. Keittiö oli iso ja netti löytyi maksua vastaan.
Hämmentävää oli kun meidänkin 12 hengen dormissa oli selvästi tyyppejä, ketkä olivat asuneet siellä kauankin. Vaatteet oli viritelty roikkumaan pitkin sänkyä ja pyyhkeistä viritelty suojat suojaamaan yksityisyyttä. Tyypit oli ollut siellä varmaan kuukauden tai pari..

Sen ihmeempää ohjelmaa meillä ei täällä ollut. Aikaa kulutettiin muunmuassa pelihallissa notkumalla. Ja käytiinpä myös katsomassa Samuli Edelmanin Hollywood debyytti Mission Impossible 3 leffassa koko maan suurimmalta IMAX-screeniltä. Lentojen jälkeen ollaan huomattu, että tekee varsin hyvää ottaa päivä tai pari ihan vaan rennosti ettei matkaväsymys iske.

20120206-140436.jpg

Auckland nyt ei kaupunkina säväyttänyt oikein mihinkään suuntaan, etenkin kun kaupunkeja on tässä nyt jo koluttu ihan tarpeeksi ja mieli tekisi jo luontoon. Erityisesti mieleen jäi keskelle kaupunkia pykäisty 250-metrinen Skytower sekä melko lähellä keskustaa sijainnut Albert-park.
Albert-parkissa valmisteltiin jo viikonloppuna juhlittavaa kiinalaista uutta vuotta (joka siis oikeasti on mennyt jo) ja siellä oli toinen toistaan uskomattomampia virityksiä sitä varten, joista pari näette alla.

20120206-081655.jpg

Hieman harmittamaan jäi, kun tarkoitus oli treffata isosiskoni esikoisen serkkutyttöä Miskalan Veeraa täällä, mutta sitten aikataulut meni harmillisesti ristiin eikä treffit onnistunutkaan..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry takaisin sivun alkuun