Veden alainen maailma – sukeltamassa Fijillä

Fiji on kuulema yksi maailman siisteimpiä sukellusmestoja. Minä otin Coral Viewissä laitesukelluslupaan oikeuttavan Open Water-kurssin. Oli kyllä viimeisen päälle mahtava kokemus. Kurssi maksoi erillisen materiaali maksun kanssa 690 Fijin dollaria eli about 325€. Synttärilahjaksi vanhempani sponssasivat tämän suurimmalta osin, iso kiitos siitä.:)

Kurssiin kuului neljä sukellusta, lisäksi otin vielä yhden extra sukelluksen. Pääsin tsekkaamaan kolme eri spottia ja kaikki olivat mukavan erilaisia. Kurssiin kuuluneet treenit tehtiin pääasiassa Blue Lagoon Beachin rantavedessä ja sen edustalla olevalle koralliriutalle, Blue Lagoon Reefille teimme kolme sukellusta. Siellä näki tosi paljon värikkäitä kaloja isoissa parvissa.

Toinen paikka missä painuin pohjaan oli Rocky Bay. Kallioinen poukama, joka taas tarjosi mielettömät vedenalaiset maastot kallion kielekkeineen ja onkaloineen. Täällä asustelee myös kilppareita, mut tällä kertaa ne olivat muilla mailla.

Hain syöttinä

Kaikista uskomattomin kokemus oli kuitenkin Cathedral Reef, mihin menimme syöttämään haita. Näimme Black tip sharkin, white tip sharkin, lemon sharkin ja bull sharkin, joista viimeksi mainittu oli jo ihan kunnon kokoinen, pari metrinen mötkylä. Nuo muut pääasiassa semmoisia vähän pienempiä ehkä puolentoistametrin mittaisia. Lähimmillään härkähai oli minusta vähän reilun metrin päässä. Haille annettiin isoja kalan paloja joita ne tulivat siitä aivan nenämme edestä hakemaan.

Hait on mun mielestä tosi pelottavia ja voin kertoo, että kyllä jännitti. Mut kun Jarna edellisenä päivänä selätti pelkonsa kallioluolassa ajattelin, että tänään on minun vuoroni. Ei auttanut pelätä, koska kiihtyminen olisi tarkoittanut lisääntynyttä hengitysilman kulutusta ja sitä myötä lyhyempää aikaa veden alla. Haiden liikehdintää ja ruuan repimistä oli vaikuttava seurata.

Tällä sukelluksella sain sukellusopettajani kanssa sukeltaa vähän syvemmälle, kun mitä lupani varsinaisesti antaa myöten. Syöttöpaikka oli 22 metrin syvyydessä ja veden alla olimme 40 minuuttia. Pintaan tullessa oli aika voipunut, mutta iloinen fiilis. Minulla oli sukelluksella mukana Aleksin vesitiivis GoPro-videokamera. Tuli aika upeaa matskua, sitäkin laitellaan tänne joskus.

Hyvä paikka aloittelijalle sekä kokeneelle sukeltajalle

Sukeltaminen on todella rentouttavaa. Veden alla on paljon helpompi sulkea mielestä kaikki muut asiat ja nauttia hetkestä vedenalaisen luonnon kauneutta ihmetellen. Ihmeellistä on myös se kuinka sukeltaessa voi liikkua joka suuntaan saumattomasti, vähän kuin osaisi lentää.

20120130-104755.jpg

Coral View Resort missä minä kurssin suoritin vaikutti kaikin puolin hyvältä mestalta. En ilmottautunut kurssille etukäteen vaan sumplin asian paikan päällä sukellusopettaja Robin kanssa. Hän järjesteli aikataulut sillä tavalla, että ehdin suorittaa kaiken ennen kuin sunnuntaina hyppään lauttaan. Coral Viewin lähellä on monia hyviä sukelluspaikkoja ja sieltä järjestetään ohjattuja reissuja niin laitesukeltajille kuin snorklaajillekin. Yhden tankin sukellus maksoi about 115 Fijin dollaria (noin 55€).

Coral Viewissä hyvää on myös se, että läheinen Blue Lagoon Beach tarjoaa hyvän paikan tehdä sukelluskurssien treenejä, eikä niitä tarvitse tehdä altaassa kuten esim. Beach Comberilla tehdään.

Juttelin parin kokeneemman sukeltajan kanssa haisukelluksella ja he olivat sitä mieltä, että Fiji on erittäin hyvä paikka sukeltaa. Sukelluspaikkoja on paljon eri tyyppisiä eivätkä tulvi turisteja niinkuin jossain olen kuullut tapahtuneen. Merivesi on lämmintä ympäri vuoden, nytkin lämpötila oli siinä 29 asteen paikkeilla. Näitten omien kokemusteni perusteella ja kuulemieni kommenttien pohjalta voin mitä lämpimimmin suositella sukellusmatkaa Fijille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry takaisin sivun alkuun