Viisi päivää Yasawa-saarilla

Matka jatkuu siis Fijin saarilla. Me olimme ostaneet etukäteen Kilroy Travelsin kautta Bula Pass Combon, johon kuului majoitus 6 yönä, 7 laivamatkaa sekä kaikki päivän ruokailut (aamupala, lounas, päivällinen).

Passeja on erilaisia, mutta päästäksesi saarille sinun on ostettava passi viimeistäänDenaraun-satamasta. Majoitukset varataan aina laivasta ja se täytyy olla varattuna ja maksettuna, että pääset nousemaan pienempään veneeseen joka kuljettaa sitten haluamallesi saarelle. Saattaa kuulostaa kireältä systeemiltä, mutta ei se sitä oikeastaan ole. Mikäli otatte passin ryhmänä se tarkoittaa sitä, että teidän on mentävä koko ajan samaa matkaa. Me emme tätä tienneet ja siitä tulikin sitten aika paljon säätöä kun halusimme mennä vähän eri matkoja.

Fijillä voi reissata moneenkin suuntaan, mutta me valitsimme kohteeksemme Yasawa-saaret. Vajaa kymmenkunta saarta käsittävän, 90km pitkän ja 60 km leveän rykelmän, joka on etenkin nuorten reissaajien suosiossa. Me ehdimme vierailla vain kolmella saarella, joten tässä vähän kokemuksia näistä resorteista (sorry tuollainen finglish sana, mut en tiedä mikä se on suomeksi).

Smugglers Cove

Koska lentomme oli illalla perillä ja laiva Yasawa-saarille lähtee vain aamuisin jouduimme jäämään yhdeksi yöksi pääsaarelle Nadin-kaupunkiin. Satunnaisesti valkkasimme netistä hostellin periaatteella ”ei se halvin, vaan toiseksi halvin” ja päädyimme Smugglers Cove-hostelliin. Saimme kaksi neljän hengen dormia, jotka olivat hyvin siistejä ja ilman vaihto toimi kunnolla. Majoitus maksoi about 30 Fiji dollaria per naamari. Hintaan sisältyi myös nouto lentokentältä, viskaaminen aamulla satamaan ja aamupala.

Takaisin tullessa viivähdimme myös yhden yön samassa paikassa. Tällä kertaa majoituimme isoissa dormeissa, jotka oli myös hyvin siistejä vaikkakaan ilmanvaihto ei ollut aivan yhtä hyvä. Hinta sama, mutta pieniä huoneita ei ollut enää vapaana. Huoneissa on lukolliset lockerboxit, netti käytössä maksu vastaan kuin myös pesukoneet.

Coral View Resort

Päätimme ensimmäisenä mennä aivan viimeisille saarille pohjoiseen ja lähteä sieltä sitten takaisin päin. Valitsimme kohteeksi Coral View Resortin, jonne matkaa Denaraun satamasta oli laivalla noin viitisen tuntia. Siinä sopivasti ehdittiin kaikki kärtsähtää laivanmatkan aikana, kuka mistäkin paikasta..

Coral View oli kaikin puolin mitä mahtavin valinta. Paikka oli melko uudehko ja kokoluokaltaan varmaan keskikokoinen. Asukkaita oli meidän lisäksi muutamia kymmeniä. Asuttiin parinkymmenen hengen dormissa, jossa myös ilmanvaihto pelasi ja yöllä oli mukavan viileä nukkua.

20120130-104012.jpg

Coral Viewissa meininki oli uskomattoman rentoa. Kun saavuimme koko henkilökunta oli vastassa rannalla laulamassa ja toivottamassa meitä tervetulleeksi. Kaikki oli iloisia, niin asiakkaat kuin henkilökuntakin, eikä kellään tuntunut olevan huolen häivää. Kelloakaan ei tarvinnut mihinkään, kyllä rumpu aina soi kun ruoka-aika koitti. Henkilökunta oli avointa ja kilttiä, ikäjakauma vaihteli nuorista pojista kokeneisiin kettuihin. Monen paikallisen kanssa tuli höpöteltyä pitkäänkin ja iltaisin käytiin aina pelaamassa heidän kanssaan lentistä tai rugbya. Toki, Moji, Carter, Ana ja muut pitivät meistä kyllä viimeisen päälle hyvää huolta kaikella rakkaudellaan, joten kun lähdön hetki koitti oli hetki aika haikea.

20120130-104004.jpg

Ruuat oli erinomaisia ja ohjelmaa (joskin aika samantapaista, mutta aina yhtä hulvatonta) oli joka ilta päivällisen yhteydessä. Omia juomia tällä saarella ei saa juoda, no problem. Aktiviteetteja on monenlaisia, täällä on muun muassa koko Yasawan ainoat vesijetit. Vaikka Coral Viewn ranta on aika pieni löytyy snorklatessakin kaikenlaista kivaa. Vaikka tänne on pitkä matka, niin suosittelen menemään.

20120130-104326.jpg

Muut olivat täällä kaksi yötä, minä kolme, koska jäin vielä yhdeksi päiväksi sukeltamaan.

White Sandy Beach

Minä en itse ehtinyt täällä käydä vaan kirjoitan lähinnä nyt kavereilta kuulemani perusteella. White Sandy Beach sijaitsee nimensä mukaisesti pitkällä valkealla rannalla, noin parin tunnin matkan päässä Denaraun satamasta.

20120130-104029.jpg

Tämä resortti oli kuulema paljon pienempi, vain parisen kymmentä nukkumapaikkaa. Muutenkin paikka oli monessa mielessä paljon alkeellisempi. Se ei kuitenkaan ole välttämättä huono asia, sillä meininki oli erittäin aitoa. Iltaohjelmassa miehet kaislamekoissaan pistivät tyttöjen päät ihan sekaisin.

20120130-104036.jpg

Toinen resort, Korovuo sijaitsee samalla rannalla eli periaatteessa resortilta toiselle voi kävellä.

Beach Comber

Beach Comber sijaitsee vain noin puolen tunnin matkan päässä Denaraun satamasta ja se on kuuluisa ”party island”. Ystävämme ja valmentajamme Makke suositteli paikkaa meille ja niinpä päätimme viimeiseksi illaksi rykäistä tänne. Majoitus joillain saarilla, kuten tällä on kalliimpaa joten jouduimme Bula Passin lisäksi maksamaan vielä 50FJD lisää per lurjus.

Itse saari on tosi pieni (kävelee ympäri ehkä parissa kymmenessä minuutissa), mutta resortin kapasiteetti on yksi suurimpia. Majoituspaikkoja on jotain 100 ja 200 välillä, joten vaikka väkeä oli varmaan . Tällä kertaa Beach Comber ei näyttänyt meille kaikkia salaisuuksiaan ja lunastanut odotuksiaan ”partysaarena”. Porukkaa oli aika vähän ja meininki oli kyllä kaikin puolin vaisua. Otettiin pataan ruotsalaisilta läpsyttelijöiltä beach volleyssa, mutta mahduttiin illalla kuitenkiin samaan rinkiin rannalle iltaa istuskelemaan. No eipä tosin ollu paljoa mahdollista valita porukoita… Hauska ilta joka tapauksessa!

Muutenkin Beach Comber oli selvästi enemmän perus turistikamaa ja hinnatkin korkeammat. TOki ihan ymmärrettävää läheisen sijaintinsa vuoksi. Kun porukkaa on enemmän niin uskon, että rantaravintolan hiekkalattialla meininki voi olla aikamoista.

Yasawa islands

Yasawa saarista jäi erittäin hyvä maku. Viisi päivää mitä olimme täällä on kyllä aika minimi, ei ainakaan lyhyemmäksi ajaksi kannata lähteä. Helposti menisi kuukausikin.. Suosittelen suunnittelemaan liikkumista siten, että on ainakin kaksi yötä aina yhdessä paikassa niin ehtii vähän asettua. Täällä on helppoa ottaa rennosti.

20120130-104408.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry takaisin sivun alkuun