Jukka Poika laulaa elämästä

Satuin löytämään Vimeosta dokumenttipätkän Jukka Pojasta. Dokkari on ajalta jolloin Soul Captain Band on jo taakse jäänyttä elämää ja Jukka Poika keikkailee Jenkkarekkansa kanssa.

Itse dokkari oli aikamoinen pettymys. Hyvin rauhalliseen tahtiin etenevässä pätkässä lähinnä kurkattiin heidän perhe-elämäänsä ja siihenkin aika pintapuolisesti. Vaikka Jenkkarekka jamittelikin videolla ei juurikaan käsitelty Jukka Poikaa artistina tai suomireggaen pioneerina. Harmillista sinäänsä.

Pätkä on varmaan about kymmenen vuotta vanha. Jukka Pojalla on selvästi elämässään seesteinen perhe-elämä vaihe. Tälloin laulut kertovat siitä kuinka vaimo tahtoo kasvimaan tai kuinka pyöräily on lunkia touhua. Tuorein levyhän puolestaan kertoo Sandran ja Jukan perheidyllin särkymisestä.

Olen kuunnellut Jukka Poikaa ihan Sielukapteeni-ajoista lähtien. Ja kun on siinä samalla seuraillu muutenkin miehen touhuja seuraillu niin on kyllä helppo huomata miten Jukka Poika laulaa aina juuri meneillään olevasta elämästään. Se on mielestäni hauskaa.:)

Mistähän keväällä ilmestyvä levy oikein kertoo? Kenties uudesta alusta eron jälkeen… mielenkiinnolla odotan levyä sekä sitä kun Jukka Poika nähdään jälleen Mortonissa 19.5. Kyseessä on kuitenkin sen verran mielenkiintoinen tyyppi, että pitänee lukea hänestä kertova kirja. Tämä dokkari ei mitään uutta kertonut…

20120111-165512.jpg