If you are going to San Francisco

Hotellimme sijaitsi aivan keskellä downtownia, keskeisille pelipaikoille Union Squarelle oli vain pari sataa metriä, joten siitä oli helppo operoida joka suuntaan.San Franciscossa ihmeellisintä on minun mielestä maasto johon kaupunki on rakennettu. Keskellä kaupunkia on nimittäin oikeesti tosi korkeita ja tosi suuria mäkiä. Vähän niinkuin koko kaupunki olisi rakennettu laskettelukeskuksen päälle.

Meillä ei tänne Friscoon ole ollut sen ihmeempää ohjelmaa mietittynä etukäteen, joten olemme aika tehokkaasti tutustuneet kaupunkiin eri tavoin.

Kävellen

Päätimme ekana päivänä kävellä keskustasta satamaan ja se kannatti. Nimittäin kävelemällä näimme paitsi upeita paikkoja saimme myös paremmin ymmärrystä San Franciscon maastoihin.

Kävelimme muun muassa Chinatownin läpi. Minusta se oli hellyyttävää aluetta kiinalaisine pikku putiikkeineen ja itämaiseen tyyliin rakennettuine rakennuksineen. san Franciscon Chinatown on maailman suurin kiinalaisyhteisö Kiinan ulkopuolella.

20120114-215105.jpg

Satamassa on laiturilla nro. 39 (Pier 39) eräänlainen turistialue, jossa muun muassa Hard Rock Cafe sijaitsee. Siellä oli mukava kierrellä useempikin tunti. Ehkä hämmästyttävin oli kauppa jossa myytiin kaikkea nimmarikamaa. Oli julisteita aidoilla nimmareilla, mutta myös kaikkea muuta tavaraa. Jos nyt olisi sattunut vähän (muutama tonni) enemmän taskurahaa mukaan olisin kyllä mielellään tuonut velipojalle tuliaisena esim. Guns ’n Rosesin Slashin vanhan kitaran. Näimme myös merileijonia, melkoisia möhkäleitä.

Kun kävelimme takaisin oli jo pimeää, pimeä tosin tulee jo viiden maissa. Tulimme takaisin sellaista reittiä, että kiipesimme korkeimman mäen päälle ja katselimme sieltä kaupunkia. Upea näky. En vieläkään lakkaa hämmästelemästä näitä mäkiä.

Pyöräillen

Piknikillä

Toisena päivänä vuokrasimme koko jengillä pyörät. Se oli erittäin hyvä veto ja pyörävuokraamon ukkelin neuvoma reitti oli just passeli. Ajelimme Giantsin baseball stadionin ohi, asuinalueiden läpi ja useissa puistoissa. Söimme esimerkiksi piknikkiä Mission Doloresin hippialueen kauniissa puistossa. Nousimme myös tyynen valtameren rannan vuorille ja huristelimme sitä kautta Golden Gaten siltaa katsomaan. Pyöräily oli tosi hauskaa ja siinä näimme tosi paljon. Koko lenkin pituudeksi muodostui 35 km.

20120114-213606.jpg

Aleksi laittoi Jarnalle kypärään kameran, joka tallenti noin puolet matkasta, siitä varmasti nähdään videota jossain vaiheessa.:)

Raitiovaunulla

San Franciscossa julkinen liikenne toimii hienosti. On monia eri vehkeitä millä liikkua ja niillä pääsee helposti paikasta toiseen. Yksi hauskimmista vaihtoehdoista lienee Cable Car raitiovaunut, jotka ovat maailmassa ainoat laatuaan. Ne ovat siis yhden vaunun kokoisia avoimia raitiovaunuja, joissa ei ole moottoria lainkaan, vaan ne liikkuvat tarttumalla kiinni kiskojen välissä sijaitsevaan vaijeriin, jota taas suuret moottorit pyörittävät. Hauska systeemi, joka on ollut olemassa jo yli sata vuotta.

Jos antaisin vähän lisää vauhtia te kirkuisitte

Näin yksi vaunun kuljettaja vitsaili meille. Tai ei varmaan edes vitsaillut. Kyllä vaunuilla ajeleminen mäkiä ylös ja alas oli vähän kuin vuoristoradassa. Vaunuissa oli hauska vaan ajella ympäriinsä, hauskaa oli myös kun vaunun reunalla pystyi seisoskelemaan ikään kuin puoliksi ulkona vaunusta.

20120114-213640.jpg

if you are going to San Francisco be sure to wear flowers in your head. You’re gonna’ meet some gentle people there in the streets of San Francisco

Kirjoittanut Petri Virta

Maalaispoika kaupungissa. Työkseni muotoilen markkinointia Aava & Bangilla ja jaksan joka päivä innostua digitaalisesta markkinoinnista. Kotoisin Rautalammilta, nykyisin majailen Jyväskylässä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *