Matkailu avartaa – totta se on

Matka on ainoa asia mitä ostamalla rikastut

Näin Kilroyn sivuilla taannoin kerrottiin.

Minun mieleni halajaa takaisin maailmalle. Äitini kanssa olen käynyt monia kiivaita keskusteluja, siitä että eikö olisi jo aika alkaa laittamaan rahaa säästöön sen sijaan, että tuhlaisi rahansa reissuamiseen. Ymmärrän hänen pointtinsa ja huolensa, mutta minulla on mielestäni myös pätevät vastaväitteet.

Nimittäin minun mielestäni nyt on paras aika elämässäni kiertää maailmaa. Ei ole vielä asuntolainaa taloudellisena rasitteena tai lapsia, joista tahtoo kantaa vastuuta. Myöskään tulevaisuuden työpaikasta ei muutamaksi kuukaudeksi irtaantuminen ole mitenkään itsestään selvyys. Siksi tahdon laittaa rahani matkustamiseen juuri nyt. Katson sen hyvänä investointina itseeni. Tämän ja ensi vuoden aion matkustaa niin paljon kuin vain pystyn.

Kotiin tullessani minua vähän jännitti kohtaanko esimerkiksi kateutta tai kyräilyä. Kuitenkin ilahduttavaa oli huomata, että murheeni oli turha. Mitä lähempänä minua joku ihminen on, sitä paremmin hän tuntuu ymmärtävän ja olevan iloinen puolestani, kun on nähnyt sen, että ei reissu ollut mikään itsestäänselvyys vaan tämän eteen on tehty töitä yli kolme vuotta ja laitettu säästöön jokainen euro mitä on vain onnistunut pakollisten kulujen jälkeen sivuun pistämään.

Tavoite on pidetty kirkkaana, sen eteen tehty töitä ja laitettu monen asian edelle. Kyse on paitsi rahasta myös siitä, että monia asioita on joutunut järjestelemään niin, että minun on mahdollista olla pois esimerkiksi yritykseni toiminnasta pari kuukautta. Ja monenlaisia myönnytyksiä on pitänyt tehdä, itse esimerkiksi luovuin kämpästä ja toin kamppeeni takaisin vanhempieni luo.

Ei tämä reissu meillekään ilmaantunut yht’äkkisenä taivaanlahjana vaan monen vuoden päämäärätietoisen työn tuloksena. Siksi minua harmittaa kommentit ”voi kun minullakin olisi joskus tuollainen mahdollisuus. Voi kun minäkin joskus pääsisin” ON SINULLA, jos vaan olet valmis ponnistelemaan asian eteen. Ihan oikeesti! Tee lista mitä unelmiesi matka käytännössä tarkoittaa ennakkovalmisteluina, mieti mistä lähdet liikkeelle ja ala toimia!

Vanhan sanonnan mukaan matkailu avartaa. Ei sitä käy kieltäminen, niin se vaan on. Fyysisesti en avartunut, pari kiloa lähti painoa, mutta näin niinkuin elämänkatsomuksen kannalta. Reissun aikana nähnyt paljon niin hyvässä kuin pahassakin, oppinut uutta ja saanut ideoita. Omat asenteet ovat avartuneet ja esimerkiksi omia arvoja on joutunut pohtimaan tarkkaan. Upeaa, että pääsi tämän reissun heittämään. Seuraavia reissuja odotellessa.:)

Kilroylle täytyy antaa pointsit kaikesta avusta matkajärjestelyissä. On nimittäin melkoinen palapeli saada sovitettua kahdeksan hengen ajatukset ja erilaiset matkasuunnitelmat yhteen. Lentojen muuttaminenkin onnistui helposti laittamalla vain viestiä. Myös hinnat saatiin poljettua varsin kohtuullisiksi. Kiitos Simolle ja Johanille käytännön asioiden hoitamisesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Takaisin ylös