6 takana, 60 edessä

Sunnuntaina 15.1. Best Western motelli Blac Oak Motor Lodgessa, Paso Roblesissa, Californiassa elämä hymyilee. Siisti 8 hengen huone, mahdollisuus pestä pyykit ja käyttää poreammetta ja uima-allasta vain 30 dollaria per naamari, kun tingattiin kaikki maailman opiskelija-alennukset. Hostellit muutaman dollarin halvempia, mutta kyllä tässä hinta-laatusuhde on kohdillaan. Iltaa istuessamme huomasimme että nyt on 6 takana ja 60 edessä. mutta mitä?

Rahoja?

Rahoja on jälkeen jäänyt valitettavasti paljon enemmän. Ruokiin menee helposti 30-40 dollaria päivässä. Täällä on toistaiseksi ollut meillä myös aika huonosti mahiksia tehdä itse ruokia. Majoitukseen noin 20-30 dollaria per yö. Bensoihin ehkä 5-10 dollaria päivässä per tyyppi, polttoaine maksaa täällä alle dollarin litralta. Päiväbudjetti nousee helposti 70 dollariin,ei siis mitään edullista oleskella täällä. Sitten kun mennään esim. Universal Studioille päiväksi se maksaa heti 80$ kertalinttuulla.

Maileja?

Ei vieläkään oikea vastaus. Nyt on mailit noin puolivälissä tämän mantereen osalta. Ensimmäinen pyrähdys San Franciscosta Berkeleyn ja Silicon Valleyn kautta Los Angelesiin on noin 500 mailia ja toinen veto sitten Losista Las Vegasiin noin 300 mailia. Mailin ollessa noin 1.6 kilometriä tullaan yhteensä ajamaan täällä yli 1200 kilsaa. Tiet on hyviä, parhaillaan 10 kaistaisia, liikenne sujuvaa ja autot isoja. Hyvin ollaan liikenteessä pärjätty.

20120120-071946.jpg

Burgereita?

20120117-182822.jpgNiitä on takana ainaki ton verran, mut ei välttämättä edessä noin paljoa. Ei olla mitenkään yritetty burgereita vältellä, joten kyllä melkein joka päivä on tullut burgeri vedettyä. Älä huoli äiti, muutakin ollaan syöty.

Pikaruokapaikkoja on ihan joka nurkalla. eihän nyt tuotteet kovin paljoa eurooppalaisita eroa, mut hyvin maistuuvat. In-n-Out Burger, Carl Jr. ja Jack-in-the-box on kyllä tässä skenessä ihan hauskoja uusia tuttavuuksia. Pitäähän sitä nyt yrittää päästä jenkkimoodiin myös näitten ruokien suhteen. Maassa maan tavalla.

Anssillekin löytyi hätätilanteessa McDonaldsin ”dollarin nahka”. Huomaa myös kuvan reunassa kiiltelevä Käsidesi.

Tuoppeja?

Paras arvaus tähän mennessä. Juopottelun suhteen ollaan oltu hyvin kilttejä. Kyllähän kylmä Budveiser välillä virkistää, mutta ollaan toistaiseksi haluttu olla aamusta liikenteessä freeseinä, niin krapulalle ei olisi nyt oikein tilaa. Eikä tässä ole sen ihmeempää tarvetta ole ollut lähteä riipomaan, hauskaa ollaan osattu pitää muutenkin. Baarissa tuoppi maksaa noin 5 $.

Joo, ollaan nössöilty. Suurin syy minkä takia haluamme heti aamusta hyökätä liikenteeseen on se, että pimeä tulee jo viiden maissa. Joten jos kömpii puoliltapäivin ylös, vähän keräilee itseään ja syö jotain ei yht äkkiä olekaan kun pari tuntia aikaa ennen auringon laskua.

20120117-181220.jpg

Reissupäiviä?

Bingo! Tosiaan vajaa viikko on nyt takana ja 9 vielä edessä, huh huh! Toistaiseksihan reissussa ollaan oltu vasta perus lomareissun verran joten sen suhteen olo ei ole ihmeellisempi. Ehkä sen tajuaa vasta myöhemmin, että täällä maailmalla ollaankin aika pitkään.

Porukan kesken kaikki on sujunut hyvin. Lähes koko aika ollaan menty koko jengillä ja hyvin ollaan saatu soviteltua suunnitelmat yhteen. Toivottavasti jatkuu yhtä saumattomana jatkossakin.

20120117-181007.jpg

P.S. jakakaa ihmeessä näitä postauksia eteenpäin, vaikka painamalla tosta alta löytyvästä ”Like” napista.

Kirjoittanut Petri Virta

Maalaispoika kaupungissa. Työkseni muotoilen markkinointia Aava & Bangilla ja jaksan joka päivä innostua digitaalisesta markkinoinnista. Kotoisin Rautalammilta, nykyisin majailen Jyväskylässä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *