Blogikirjoitus blogin kirjoittamisesta

Olen kirjoittanut matkani aikana tätä reissublogia. Kyseessä ei loppujen lopuksi ollutkaan mitenkään pieni projekti. Kuitenkin olen tosi iloinen, että tämä on tullut tehtyä. Tietysti asiat on mielen päällä tuoreina, kun heti kirjoittaa ja toisaalta taas kotiin palatessa homma helposti jää tekemättä.

Blogipostauksia on syntynyt matkan varrelta noin 40. Yhden blogipostauksen kirjoittamiseen, kuvien laittamiseen ja julkaisemiseen on mennyt aina vähintään tunti, joten yhteensä olen uhrannut tälle blogille yli YHDEN TYÖVIIKON verran aikaa kymmenen viikon reissustani.

Mistä tuo aika sitten on kaivettu? Vähän joka puolelta. Minä yleensä heräsin ihan luonnostaan tuntia tai paria aiemmin kuin muut, joten aamuisin oli hyvää, rauhallista aikaa kirjoitella. Kylläpä muutaman kerran taisin ihan laittaa kellonkin soimaan, että heräsin aamulla kirjoittamaan. Pitkät lennot oli hyviä hetkiä raapustella, muun muassa maakohtaiset yhteenvedot syntyivät lennoilla. Ja tietenkin myös monesti iltaisin itse kukn napsutteli konetta ja minä kuulumisten lisäksi pistin blogia laulamaan. Blogin kirjoittaminen oli myös hyvä keino ottaa omaa aikaa. Oli hyvä, että minulla oli mukana iPadi, jolla pystyin kirjoittamaan kirjoituksia missä vain enkä ollut esim nettikahviloiden varassa. Valokuvat, etenkin Aleksin pro-tasoiset fotot on tietysti tuoneet tosi paljon eloa kirjoituksiin.

Tällä blogilla on tässä kymmenen viikon aikana ollut liki 10 000 lukijaa. Se on huikean paljon!:) Blogin kautta paitsi minun niin myös koko reissuporukan perheet ja kaverit on pysyneet kärryillä missä mennään. Äitini sanoi, että näistä kirjoituksista ja valokuvista kannattaisi tehdä kirja. Se olisikin aika mainio idea. Sen voi tehdä myöhemmin, tärkeintä on, että tämän mielettömän reissun pääkohdat on nyt kirjattu ylös.

Kuitenkin olen sitä mieltä, että parhaimmatkaan kirjoitukset ja upeimmatkaan valokuvat ei koskaan voita niitä kokemuksia mitkä tallentuvat mieleemme ja muistiimme. Kiitos kaikille lukijoille, postauksia eteenpäin jakaneille ja etenkin kommentoijille. Blogi hiljenee, mutta vain hetkeksi.

 

EDIT 31.10.2013:
Minulla on ollut viisi blogikirjoitusta puolivalmiina täällä odottamassa julkaisua puolentoista vuoden ajan. En tiedä mikä reissukrapula iski, mutta vasta nyt sain nämä linjoille. Parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan. Haave näiden kirjoitusten koostamisesta kirjaksi elää edelleen, kun vain jostain välistä löytäisi aikaa paneutua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Takaisin ylös